Tomoe Hvas  (21) ga oss gåsehudfølelse da han tok sølv i Abu Dhabi i VM i kortbane, søndag 19. desember. På øvelsen 100 meter medley ble han kun slått av russiske Kliment Kolesnikov. Ny tid ble 51.35, noe som er norsk og nordisk rekord.

Inn til finalen hadde han også nest raskeste tid (51,39). De første 50 meterne lå han litt etter. De siste 50 meterene var det virkelig verdensklasse over. Han ga alt, og ble belønnet med sølv! . Kun 11 hundredeler skilte Tomoe fra Thomas Ceccon som tok bronse  og Finlay Knox som tok fjerdeplassen.

I et intervju vist på NRK sier Tomoe: – Det har vært en røff sesong. Jeg har ikke helt fått til det jeg vil. Dette er bare ubeskrivelig. Jeg er kjempeglad. Jeg visste jeg var med i kampen om medalje, men det er noe annet å faktisk gjøre det,  avslutter han.

Tomoe ble syk under EM i starten av november, slik at starten på VM har vært litt tung. Han viser forbilledlig innstilling og prøver å gjøre max ut av hvert løp, og fikk betalt for dette med å ta Norges 10. medalje i VM: Vi gratulerer!

Nicholas Lia og Tomoe Hvas fra BSV representerer Norge i VM. Det er totalt 1000 deltagere med i Abu Dhabi fra 183 nasjoner. Mesterskapet varer frem til tirsdag 21. desember.