Hils på Linette Hammerlin– en av våre flotte instruktører og trenere, med et stort hjerte for klubben og for barn og ungdom!

Linette og Anna Grape er gode sparringspartnere og kollegaer.

Det er over 10 år siden Linette startet på svømmekurs med BSV, og gikk gradene. 9 år gammel startet hun på rekruttgruppe, og avanserte etter hvert til de høyeste konkurransepartiene.våre. Våren 2020 ga hun seg helt som aktiv utøver, men det har ikke stoppet den blide 17-åringen fra å bidra aktivt til det beste for klubben. I dag er Linette både dommer, instruktør og para-trener for BSV. På dagtid går Linette i 2. klasse på videregående skole.

–  Jeg trives med å jobbe å forskjellige roller i klubben. Det gjør hverdagen variert, og det er gøy å følge ulike svømmere med forskjellige utfordringer. Det gir meg rett og slett mye, sier Linette. Videre forteller hun: –  Jeg liker å bruke kunnskapen min på flere steder. En parasvømmer møter andre utfordringer enn andre barn og unge. Det å se utviklingen og gleden til paragruppen vår denne høsten, har vært veldig stas. Vi satte oss som mål at flest mulig skulle delta på Landsstevnet, som er nesten som et NM for psykisk utviklingshemmede, og vi fikk alle med!

Linette har tatt mye utdannelse gjennom BSV. Hun har gått både nybegynner- og videregående instruktør, tatt para-instruktørkurs og «Trener 1» som er først steg i trenerutdannelsen. I tillegg har hun fått mulighet til å gå på lederkurs for ungdom.

– På lederkurs for ungdom satte vi oss som mål at vi skal starte opp et prosjekt for ungdommer som har drevet aktivt med konkurransesvømming, og som gir seg på et litt høyt nivå.Vi skal fokusere på Open Water, men det er helt frivillig å delta i konkurranser. I dag er det ikke en gruppe for oss. Men nå håper vi å få det til etter jul. Vi har allerede 8 tidligere svømmere som ønsker å bli med, forteller Linette. – Det har også vært viktig for meg at jeg har kunnet gå dommer-, leder- og trenerkurs sammen med andre instruktør i klubben. Jeg gikk sammen med Anna Grape, og vi har hatt veldig god nytte av å være sparringspartnere når vi har tatt utdannelse.

Linette er en av tre unge dommere i klubben.

Linette er også dommer på svømmestevner. – Å være dommer er viktig for meg, da føler jeg fortsatt som en del av svømmemiljøet. De siste to årene har det jo ikke vært så mange stevner, men jeg har dømt noe. Blant annet var dommer på Bærum Open i starten av desember, og da fikk jeg se Nicholas Lia sette ny norsk rekord på hjemmebane. Det var gøy!

Videre forteller Linette at det å være dommer, gjør at hun bidrar inn i klubben på en måte enn som trener og instruktør. – Det er selvfølgelig kjipt å diske noen, særlig de yngste, men aller mest er det stor svømmeglede på stevner. Det er veldig fint å se hvor glade og stolte de yngre svømmere blir når de har fullført en øvelse.

– Vi dommere kan jo virke litt strenge, når vi står på kanten og dømmer. Men vi er egentlig ikke det. Selv om jeg er ung i forhold til andre dommere, så føler jeg at vi blir verdsatt og lyttet til. Det er et veldig åpent og hyggelig miljø som jeg setter pris på å være en del av, avslutter Linette.