Tomoe har så langt fått med seg to andreplasser og en tredjeplass i konkurranse med verdenseliten i Ungarn. Hans lag LA Current vant forrige delkonkurranse, men nå blir det adskillig tøffere. Dagens konkurranse er den tredje av fire innledende konkurranser. Det vil deretter være en semifinale og en finale.
Laget hans ligger godt an til å komme til semifinale, og Tomoe har trent litt hardere opp mot denne konkurransen. Det blir spennende å se om han holder nivået eller om han er litt mer sliten.
Konkurransen sendes på DPlay/Eurosport i dag fra kl.15-17 og i morgen fra kl.12-14.

De to første konkurransene

Tomoe har nå vært i Budapest siden søndag 11. oktober  for å forberede seg til konkurransene  i ISL i Budapest.
Første konkurranse startet fredag 16. oktober hvor Tomoe svømte 200 medley og 100 fri på stafett.  Tomoe gjorde en kjempedebut i ISL med en andreplass bak lagkamerat Andrew Seliskar med tiden rundt 1,54. Tomoe viser,  for seg selv og alle, at han har noe her å gjøre. Dagen etter, 17. oktober, var Tomoe i vannet igjen. Denne gang i tett fight med Caeleb Dressel på 100 m medley. Her blir Tomoe nr 3 og setter samtidig ny norsk rekord på 51,91.

I andre konkurranse (25 – 56. okotober) forbedrer Tomoe sin nye rekord på 100 medley med tiden 51,71. Denne gangen blir det en ny  andreplass, i tillegg til ny norsk + nordisk rekord med 51,71!  Tomoe blir kun slått av Vladimir Morozov som svømte på  51,46. Morozov har verdensrekorden på øvelsen med 51,30.

Dagen før ble det to femteplasser på 200 medley med 1,54,84 og på 50 rygg med 23,71. Den siste, en personlig rekord med et kvart sekund.

Hva er ISL?

Tomoe Hvas svømmer, i tillegg til BSV, for laget LA Current. LA Current er en del av International Swimming League (ISL) som startet opp i fjor.  De fleste av verdens toppsvømmere deltar her. ISL består at totalt 10 lag.  4 amerikanske, 4 europeiske, 1 japansk og 1 canadisk.  På grunn av corona-situasjonen er sesongen komprimert, og man kjører intensive konkurranser over 5 uker.