Det er ikke bare elitesvømmerne som har vært på leir! Svømmere fra K1, K2 og K3 tok turen til Uppsala for å trene godt i forkant av sesongavslutningen «Head summer cup» i Stockholm. I Uppsala var vi innlosjert på campinghytter, benyttet et flott svømmeanlegg og ble servert god mat. Et flott sted å være på leir.

Leirlivet byr på grenseflytting, enten det er ved å utfordre høydeskrekken fra 10-meteren, trene flere økter om dagen, eller for noen å erfare trening i 50-metersbasseng for første gang. Samtidig er leir en utrolig fin sosial arena. Det er gøy å se hvordan man i starten holder seg til de man kjenner best fra «sin gruppe», til på slutten å ha blitt kjent med mange nye svømmevenner. Det å trene sammen og bo sammen gjør det lettere å bli godt kjent og bli gode venner. Det er fint å se samholdet det skaper!

Selv med flere timers trening hver dag er det overraskende hvor aktive disse utøverne er også utenom svømmebassenget. I tillegg til svømming ble det tid til mange timers fotballspilling, noen slag minigolf og mange kilometers gange – på Pokemon-jakt!

Etter fem dager på leir dro vi inn til Stockholm på fredag, klare for å måle krefter mot svenskene. Erikdalsbadet er en flott arena som er behagelig for både trenere og foreldre, og med gode fasiliteter også for utøverne.

Det ble satt mange nye personlige rekorder i løpet av helga, og svømmerne viser fram at de er gira på å avslutte sesongen ved å svømme fort! Det er også mange som får til «sine arbeidsoppgaver» på en riktig så god måte.

Av mange høydepunkter kan det nevnes at Robert Fagervik bryter minuttgrensen på 100 fri, og perser med et veldisponert løp – 59,98. August Stang gjør en god 50 bryst på 32,62. Marina Walker har bestemt seg for å svømme fort, og setter ny langbanepers med sterke 1,04.27 på 100 fri. Kristian Klafstad følger opp sin gode prestasjon på 50 fri fra Kristiansand og senker tiden sin ytterligere – med sterke 26,80. Waldemar Riiser er tøff ut på sin 400 medley, og fullfører fint på 6,06.29 – ny klubbrekord til han!

Vi har hatt noen fantastiske lagledere som har bidratt til at turen har gått veldig bra. Takk for all hjelp med organisering og matlaging. Det var i tillegg til god lunsj også trivelig stemning ute ved «lunsjbordet» lørdag og helt supert å få smurte rundstykker med fra svømmehallen søndag.

Avslutningsvis kan jeg avsløre at mange har fortalt meg at det beste med turen var å stå opp tidlig, komme i gang med dagen og ikke minst trene mye. Jeg regner derfor med at dere foreldre opplever mange treningsivrige morgenfugler utover i sommerferien! God sommer og takk for denne sesongen!

Hilsen Hanne, Victor, Henrik og Ivan.