Forrige helg tok Elite- og NM gruppen en tur til Stavanger for å konkurrere under Nordsjøstevnet. Vi var ganske spent på hvor vi står, og hva helgen ville bringe. Selv om det ikke var vår hovedkonkurranse, har svømmere gjort en god jobb. Noen fikk mange flotte perser, mens noen var litt tunge i kroppen og dessverre fikk en ‘stang ut’ på løpene sine. Vi er nå i en toppingsperiode, hvor svømmerne våre skal få enda mer overskudd

Matti Eikenes

frem til NM, og forhåpentligvis prestere på sitt beste. Det viktigste er da å holde hodet oppe og jobbe med egne oppgaver. Totalt har vi tatt 16 medaljer (7 gull, 3 sølv og 6 bronse). Her er noen høydepunkter fra Nordsjøstevnet:

Una Borchgrevink knuser sine personlige rekord på (50 fri, 50 fly, 20 rygg, 100 rygg, 100 fly og 200 fri). Herlig med store steg! Sebastian Mendez klarte å komme seg opp på siste dagen og satt perser på 100 fri og 100 im. Sofia Heim når nye milepæl, og kommer seg for første gang godt under 27-tallet på 50 fri. Hun perser også på 50 fly. Grattis!

Anders Valdar

 

Kristine Bjellvåg Braathen tok gull på 50 fri og 50 fly. Mathias Rike Holmann vant 200 rygg, og tok sølv på 100 rygg. Christian Dyrkorn viser at han er i livs beste form og tok første plass på 200 im og 200 fri. Jolann Bovey tok bronse på 200 im og 200 bryst. Vår eneste kvalifiserte VM svømmer, Nicholas Lia vant 50 fri, 50 fly og 50 bryst(pers). Elias Nordeng Refstie viste at han er i en god utvikling, og tok sølv på 50 fri, bronse på 50 rygg og 100 fri.

Når det gjelder stafetter, så tok vi gullet på 4×50 fri mix (Elias Nordeng Refstie, Kristine Bjellvåg Braathen, Sofia Heim og Nicholas Lia). Og siste dagen har guttene steppet opp, og cruiset inn til norsk seniorrekord på 4×100 fri (Lia, Refstie, Dyrkorn, Holmann). For en avslutning!

Det er NM om en uke i samme svømmehallen, og svømmerne våre har nullstilt seg og er godt motiverte for å prestere på sitt beste. Vi gleder oss!

Niksa Stojkovski