Tore Dønnum (til høyre) er nytt æresmedlem. Sønnen Helge var blant BSV første medlemmer og er i dag aktiv mastersvømmer.

Tore Dønnum er nytt æresmedlem i BSV. Tore var klubbens første styreformann da BSV startet opp for 50 år siden!  Tore holdt tale på vår 50-års fest og var også invitert til å holde tale i Nadderudhallen, da hallen feiret 50 år.

I talene sine har Tore fortalt litt om hvordan det var når BSV startet opp:

Bærumsvømmerne ble stiftet 4. september 1969 i forbindelse med at Nadderudhallen åpnet.  Da BSV startet opp med aktivitet i Nadderudhallen ble det annonsert i Budstikka. Første dag sto det over 400 barn i kø for å lære og svømme eller starte på trening. Alle foreldre ble innkalt for å bidra, responsen var overveldende!

Først og fremst ville man starte opp svømmeklubb og man trengte da barn og unge som kunne svømme, som ville drive med svømming som trening. De som var interessert fikk derfor en måned på seg til å lære å svømme. for så å bli med på trening. Målet for den nystartede klubben var å være seriøse med høy kvalitet, og man skulle innen 5 år være Oslo Idrettskrets beste klubb, og også ta medalje i et Ungdomsmesterskap. Begge deler ble oppnådd og innen 3 år fikk klubben sin første UM-mester.

Nadderudhallen skulle i utgangspunktet være et folkebad, og åpent for publikum. Svømmetreningen måtte skje etter Dagsrevyen, og treningen gikk fra 20.00 – 22.00 på kvelden. Etterhvert så fikk man lov til å låne bane 5 og 6 til trening mellom 17.00 og 19.00.

Tore følger fremdeles klubben med stor entusiasme og gleder seg over siste års resultatet.

Vi gratulerer så masse til Tore Dønnum som nytt æresmedlem i klubben!