1. juni arrangerte Bærumsvømmerne Triatlon Norgesmesterskap, ungdomsmesterskap og mosjonsklasse i Akvatlon, altså svømming og løping på Kalvøya. I tillegg fikk vi også status Norgescup på 2000m Open Water som foregikk rundt Kalvøya.

160 var påmeldt i de ulike klassene, fra de aller yngste på 6 år og opp til den eldste aldersgruppen til 69 år.

Svømmingen for normaldistanse gikk rundt Kalvøya (2000m) og løpingen gikk i en rundløype på 2,5km, med totalt 10km.

For NM elite damer, vant Eldbjørg Moxnes OSI triatlon på tiden 1.16.26, for herrer elite vant Petter Ellingsbø på tiden 1.00.23 fra Hamar IL

For NM jr, sprint distanse (750m svøm + 5km løp) dame vant Kathinka Hartvedt fra Oslo Idrettslag Triatlon med tiden 34.45

Og for herrer vant Henrik Hodne Eliassen, Åsane Cycle club med tiden 27.03

For UM rekrutt, supersprint (375m svøm + 2,5km løp) vant Nanna Jensehaugen Oslo Idrettslag Triatlon med tiden 19.08 og for gutter vant Andreas Birkeland også fra Oslo Idrettslag Triatlon med tiden 14.25

UM ungdom, vant Pernille Rønnevik fra Haugesund Triatlon klubb, og for gutter vant Felix Almløf fra Nittedal Triathlon.

Norgescup 2000m open water gikk seieren til Håkon Skaarud Karlsen fra OI Svømming med tiden 25.37 og for kvinner gikk seieren til Katinka Rossebø med tiden 29.21

Resultatene for Akvatlon Kalvøya 2022 kan du se her:
https://racetracker.no/events/2022/akvatlon_kalvoya/

Og sist, men ikke minst så hadde vi 50 påmeldte barn fra 6-12 år som ga 100% i løypa som var fra 50-100m svøm og 700m løping.  Selv om det ikke er tidtaking for barn, så er konkurranseevnen på topp allikevel. Alle fikk deltakerpremie og finisher t-skjorte.

I år hadde vi mange gode støttespillere fra; Vitamin Well, Arena Norge, Bærum energi, Bilia, Medex Norge, Aarja Health, Saucony, Polar Norge og Hoko Nordic.

Totalt stilte disse opp med premier for ca kr 37 000,- i forskjellige artikler.

Her var det både premier til de beste, men også uttrekkspremeier for som hadde deltatt.

Vi er heldige som fikk tildelt dette arrangementet og i tillegg har fått muligheten til å bruke Bærums flotteste strandområde i nær beliggenhet. Så en stor takk til Bærum Kommune som har troa på oss.

For å få til et slikt stort og flott arrangement er det mye som skal gå i orden og mange mennesker har bidratt sitt for at dette skulle bli en bra dag.

Tusen takk til Bærum Kajakklubb som stilte med to båter, kajakker, og flinke padlere til å sikre svømmedelen, og takk til Bærum roklubb som lånte oss båter.

Og tusen takk til Jonas Sundet som er stevneleder for Oslo Triatlon som lånte oss blåser og nødvendig utstyr på kort varsel.

Og takk til Johan Bjørkegren som ser verdien i et slikt arrangement, stiller opp mannsterk og jobber 15 timer i strekk for å få dette til.

Vi har godt voksne folk som Liv og Thorbjørn Berntsen som også stiller opp og tar i et tak fra kl 05.00-20.30 om kvelden. Det er imponerende å se hva folk får til sammen. 43 mennesker bidro til at NM Akvatlon Kalvøya ble en suksess.

Nå har vi alle lært mye, og vi ønsker å gjøre det enda bedre til neste år.

Vi i Bærumsvømmerne håper å få tildelt arrangementet og godkjent alle søknader slik at vi kan arrangere Akvatlon Kalvøya til neste år også. Og da håper vi at enda flere kan stille til start.

Kanskje nettopp du vil bli med neste år, enten som deltaker eller funksjonær?

 

Fra venstre øverst: Amalie Skilbrei, Stella W Kjos, Anna Edvardsen, Pernille hagen Johansen, Andreas Gustavsen.
Sigrid Nyseth Kvamshagen, Charlotte Kjekshus Bernau