Mathea Jensen Sending, BSV sin synkronsvømmer, ble den yngste Danmarksmesteren i historien da hun vant sammenlagt i solo 8. mai 2022. Helgen etter deltok hun i Finsk Open og Nordisk ungdomsmesterskap i Oulu, Finland og ble nordisk mester i solo. Den 26-29 mai var det Swedish Open. Det ble ingen medalje da Catalan sitt regionlag var med, men for første gang brøt hun gjennom den magiske barrieren på 70 poeng og fikk PB med 135,61. Disse resultatene var avgjørende i beslutningen som ble tatt av DSU til at hun skulle få representere Danmark i ungdoms VM i Charlotte USA.

Dette er et historisk øyeblikk da verken Norge eller Danmark har hatt en deltager i ungdom VM. Selv om hun representerer Danmark så er hun også BSV svømmer. Målet er 21-25 plass ut av 35 nasjoner.

Slik deltagelse i marginalidrett er selvfinansiert, og ønsker man å ha med trener eller dommer må man helt eller delvis betale for det selv. Deltagelse i store stevner finansieres først ved finaleplass. Kravet om finaleplass nytter ikke i en sport hvor mennesker skal vurdere prestasjon etter kvalitative kriterier. Da må man «fortjene» sin plass gjennom å være på den internasjonale scenen over tid. Dette har Sverige forstått som sender ut sine jenter fult finansiert med støtteapparat til lik eller lavere skårer.

Kostnaden for VM løper opp i 80.000.  Kostnad for trener alene er 38.000 selv når treneren donerer sin tid gratis. Mathea har derfor kjørt i gang en Spleis for å kunne ha med seg treneren Laura Strugnell, tidligere OL deltaker fra Tokyo 2020 og bosatt i Sør Africa til å bli med som trener under VM.

Vi er veldig stolte av å ha en så dyktig synkronsvømmer i klubben, og håper flest mulig kan sende et lite bidrag i Spleis.

Vi ønsker Mathea riktig lykke til i VM!

Mathea Jensen Sending