Linette Hammerlin og Anna Grape deltok i starten av november på Lederkurs for ungdom med Norges Svømmeforbund. Både Linette og Anna jobber som videregående instruktører for barn og unge, i tillegg er de dommere for BSV. Linette jobber også som trener for para-gruppen vår.  De to viser at det er fullt mulig å være aktive i klubben, selv om man legger opp som konkurransesvømmer!

På lederkurs for ungdom møttes 15 engasjerte ungdommer fra 9 forskjellige klubber. Her fikk de mulighet for reflektere over flere temaer:

• Bli kjent
• Jeg som rollemodell
• Selvtillit, selvbilde og selvfølelse
• Medlemmet i sentrum
• Deg som ressurs
• Fra mål til handling
• Kommunikasjon
• Presentasjonsteknikk

Linette og Anna har hatt stor utbytte av Lederkurs for Ungdom

Anna forteller at det var veldig gøy å få mulighet til å delta på kurset. – Det var lærerikt og det var spesielt gøy å møte andre fra klubber i hele Norge. Selve kurset gikk over tre dager og vi fikk gjøre en  en rekke øvelser for å forbedre oss selv. I tilegg lærte vi om hvordan vi som unge er viktige resurser for klubbene og forbundet.

Linette forteller videre at det å være på lederkurset var veldig inspirerende. – Jeg tok med meg mye som jeg kan bruke som dommer, instruktør og trener, men det var også mye nyttig som jeg tar med meg videre. i skolesammenheng. Vi lærte mye om egne egenskaper og hvordan vi kan bruke disse riktigt, samt om «fallgruver» når det kommer til fellesegenskaper for grupper. Vi så også på forskjellen på selvbilde, selvfølelse og tillitt,  på hva som er forskjell på egenskaper og ferdigheter, på presentasjonteknikk og hvordan vi kan lage en handlingsplan.

Videre forteller Linette at opplegget var supergøy, og hun mener de var heldige som fikk være med på kurset. – Vi ble kjent med masse nye folk som inspirerte oss til videre arbeid i klubben. De så ting fra en annen vinkel og hadde et annet perspektiv enn oss. Det var kjempespennende og høre hvordan man jobber i andre svømmeklubbene rundt om i Norge..

Linette og Anna skal nå ha praksis i klubben og gjennomføre egne planer som de jobbet med på kurset. Vi gleder oss til resultatet!

Er du medlem av BSV og engasjert trener/ instruktør eller frivillig, samt er  mellom 15 og 19 år? Kanskje du kan tenke deg å gjennomføre et lederkurs for ungdom med svømmeforbundet? Ta kontakt med din nærmeste leder eller administrasjonen i BSV (hege@barumsvommerne.no).