Kort historikk

Bærumsvømmerne ble stiftet 4.september 1969. I dag er vi en av Norges største svømmeklubber.  Klubben ble stiftet da Nadderudhallen åpnet dørene. I starten ble det arrangert svømmetreninger på dugnad av foreldre, og man betalte 50 øre per gang man møtte opp. Ikke mange år etter at klubben ble startet arrangerte vi NM for første gang. Den gang bodde alle svømmere som deltok på skoler i nærområdet – guttene på en skole og jentene på en annen. Mellom disse skolene gikk fedre patruljer med hunder for å være sikre på jentene og guttene holdt seg på skoleområdene.

Vi har vært blant topp 3 av Norges beste svømmeklubber gjennom mange år. Vi er også den eneste i Norge som har tatt 2 VM-gull med Aleksander Hetland (2012) og Alexander Dale Oen (2011). Målet vårt er å være blant de tre beste klubbene i landet på senior og juniorsiden, i tillegg har vi svømmere som deltar i internasjonale mesterskap.

Bærumsvømmerne er en Eliteklubb etter kriterier fra Norges Svømmeforbund. Vi jobber aktivt for å oppfylle Norges Svømmeforbunds krav til eliteklubber og for å være en ledende klubb i Norge, dvs.  fra svømmeopplæring til elitesatsing. Dette er en sterk motivasjon for de ansatte i klubben.

Bærumsvømmerne satser offensivt både sportslig og organisasjonsmessig. Klubben drifter i tillegg Hundsund Bad for Bærum kommune. Nytt fra 2021 er at vi også har en triatlon-seksjon og nå er et fleridrettslag.

Vi trener i dag i Nadderudhallen, Berger svømmehall, Rud svømmehall og på Hundsund Bad.