Det er en krevende tid for alle der ting endres fra dag til dag og det er uoversiktlig. Ansatte i klubben er permittert, for å sikre jobbene deres i fremtiden. All organisert trening er forbudt og anlegg stengt.

Her følger noen punkter fra oss vi mener det er verdt å lese:

  • Smitte skjer der mennesker møtes. Vi vet at noen av våre utøvere har møtt hverandre for å trene/spille fotball eller være sosiale. Dette kan ikke skje. Alle må ta forbehold og bidra til at det ikke skapes potensielle smittesituasjoner. Dette er viktig! En bør holde seg hjemme og med familie og ikke omgås flere enn absolutt nødvendig!
  • Det er viktig å holde en god døgnrytme og et sunt og godt kosthold( og kostholdsrytme). IKKE sitte oppe hele natten og spille eller se serier. Dere bør også ut og få frisk luft hver dag. Pass også på å holde det rent og fint hjemme. Vaske flater og vaske hender ofte. Vær også varsom om dere går i butikken. Følg rådene fra FHI: Avstand til andre (helst min 2m), håndhygiene etc.
  • Både av helsemessige årsaker og for å holde immunforsvar friskt og for å tape minst mulig på denne perioden bør dere trene alternativt. Det er en enorm forskjell på det å gjøre ingenting og det å gjøre noe for å vedlikeholde. En kan også jobbe aktivt med svakheter (bevegelighet, styrke mage, skuldre etc). Noen trenere har sendt ut noe program/retningslinjer og oppfordrer alle til å følge dette.
  • I en situasjon som den vi er i nå vil det alltid være noen som tar tak og tar ansvar for å gjøre det beste ut av situasjonen, mens andre pasifiseres og ser det som en unnskyldning til bare å sløve. Det siste bør ikke være et alternativ.
  • Ingen vet hvor lang tid det kommer til å ta før vi kommer tilbake til en normal tilstand. Det er bare å ta dag for dag og gjøre det beste ut av det.

Uansett er dette en midlertidig situasjon. Hold humøret oppe, vær tålmodig, ta vare på dere selv og hverandre og følg de råd helsemyndighetene kommer med.

Om noen har spørsmål kan de rettes til sondre@barumsvommerne.no eller på telefon.