Filippa deltok på sitt første LÅMØ i Fredrikstad.

Årets landsdelsårsklassemønstring (LÅMØ) ble arrangert i Fredrikstad helga 18.-20.mars. Dette er en allsidighetskonkurranse der det konkurreres i alle fire svømmearter, i tillegg til medley. For de yngste konkurreres det i 100 rygg, 100 bryst, 50 fly, 200 im og 400 fri.

Les mer om hva som skjedde på LÅMØ her

Man kan delta året man fyller 11 år. For de litt eldre konkurreres det i 200 rygg, 200 bryst, 100 fly, 200 im og 400 fri. Bærumsvømmerne hadde med 40 deltakere på årets LÅMØ. Under beskriver to av våre svømmere sin opplevelse av stevnet.

Filippa Wanvik Halvorsen (2011) deltok i sitt første LÅMØ. Dette var også hennes første reisestevne. Hun forteller at å svømme LÅMØ har vært gøy og spennende, men at det var litt slitsomt å stå opp tidlig. Filippa er mest fornøyd med sin 200 im og 100 rygg. På medleyen var hun veldig fornøyd med bryst og flyen, og at hun klarte vendingene på en god måte. På 100 rygg var Filippa i finaleheatet og fikk gå sin første innmarsj. Hun sier at dette var litt flaut, men også gøy.

På spørsmål om hva hun har lært så trekker hun fram at det ikke er så farlig å stå opp tidlig og at hun har lært stevnerutiner og at det er viktig å spise godt. Hun har 3 tips til de som skal svømme LÅMØ for første gang neste år: 1. Ikke bry deg for mye om hva andre gjør, så lenge du gjør ditt beste så er det godt nok. 2. Spis godt! 3. Sov godt – da kan man svømme fort.

Aksel var fornøyd med laget og egen innsats under LÅMØ.

Aksel Søvik Holden (2008) er en av våre rutinerte svømmere som har deltatt flere ganger. Han gjør et meget godt LÅMØ, der han perser og viser stor fremgang på alle øvelser og havner som nummer 2 i sammendraget. Han viser stor allsidighet og er på pallen i alle øvelser, med 2 bronser og 3 sølvmedaljer.

Aksel forteller at han har forberedt seg godt til LÅMØ ved å ha trent hardt, spist sunt og lagt seg tidlig for å sikre god restitusjon. Han har hatt det gøy på trening. Mentale forberedelser er også viktig, og Aksel har visualisert hvordan han skal gjennomføre gode løp. Dette gjør han ved å legge seg ned på et mørkt rom og se for seg hvordan han skal svømme.

Han er veldig fornøyd med sitt LÅMØ og trekker også fram at laginnsatsen til Bærum har vært god.. Aksel er mest fornøyd med sin 200 bryst, der han satte pers med 15 sekunder, hans nye tid er 2.39,18. Det føltes lett og raskt.

Aksel har 3 gode tips for å prestere godt: 1. ha det gøy, 2. gjøre sitt beste og 3. gjøre gode innsvømminger og oppvarminger før løp. Han trekker også frem viktigheten ved gode lagkamerater og det å være bevisst hvordan man påvirker andre med sitt humør. Det å støtte hverandre og heie på hverandre er viktige egenskaper i et godt team der alle vil hverandre vel! Det blir man bedre av.