Synkron er kanskje en av Norges minste idretter og den minste idretten i vann. Det er i dag 4 jenter i Norge som konkurrerer i ungdomsklassen (13-15 år), 3 på juniornivå og 2 på seniornivå. Det er ingen konkurranser i Norge, så all konkurranseaktivitet foregår i utlandet. BSV har per i dag ikke synkron som en av sine grener, men vi har valgt å støtte Mathea Jensen Sending fra Bærum. I dag er hun en av Norges fremste synkronsvømmere.

Mathea meldte overgang fra Oslo Idrettslag Svømmeklubb til Bærumsvømmerne i januar slik at hun kunne fortsette å være på det danske landslaget i Kunstsvømming (tidligere kjent som synkron). Hun har svømt synkron siden hun var 8 år. Hun har også drevet med turn, svømming, dans og teater som alt er relevant når det kommer til å bli god til synkron. I september 2021 deltok Mathea som første norske utøver i ungdoms EM/Comen cup for Oslo Idrettslag og Norge. Hun hadde frem til da kun deltatt i 12 konkurranser siden hun var 10 og kunne starte og konkurrere i Sverige.

Mathea trener til daglig egentrening på Nadderud eller treningstidene i ytterpunktene av åpningstid på Hundsund. Hennes trener Laura Strugnell, OL deltager i Tokyo 2020, bor i Sør-Afrika og trener henne digitalt via google meet.

27-28 februar deltok Mathea i Belgian Wolf Open; en konkurranse med utøvere fra fem ulike nasjoner og landslaget fra Malta. Bærumsvømmerne fikk sin første medalje i synkron noensinne, og Mathea svømte til 130,11 poeng. Dette er personlig rekord. Uken etter ble brukt til intensiv finpussing, før hun var klar for Vallhalla Artistic i Gøteborg. Det ble tre gullmedaljer og ny personlig rekord på 132,20 poeng.  Hun fikk også førsteplass med 65,80 poeng i Teknisk Solo i junior-klassen.

1-4 april reiser hun med det Danske Landslaget til verdenscupen etappe to, French Open, hvor hun skal delta i lagkonkurranse på senior nivå og svømme sitt eget program på gallashowet som avslutter konkurransen. Hun blir den første norske personen som svømmer på dette nivået siden 90-tallet.

Ut over dette så er målet for vårsesongen er å kvalifisere seg til VM for ungdom i USA i august 2022.